Karabük’te “Türk Mutfağı Haftası” aktiflikleri kapsamında kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı.
Safranbolu ilçesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde “Karabük Lezzet Şenlikleri” düzenlendi.
Yavuz, Anadolu’ya, bu topraklara, bu coğrafyaya ilişkin lezzetlerin keşfedilmesi gerektiğini belirterek, “Bu keşiflerimizle hakikat reçeteleri, gerçek tanımları bulup çıkarmamız lazım. Bu lezzetlerimizi hem ülkemize hem de öteki ülkelere tanıtmamız lazım. Bu coğrafyanın pahalarını bütün dünyaya da bu manada anlatmamız lazım.” diye konuştu.
Halk oyunları gösterisinin akabinde stantları gezen Vali Yavuz, iştirakçilere yöresel eserlerden ikram etti.
Etkinlik kapsamında kentin yöresel ve doğal lezzetleri sergilendi.
More Stories
Küre Dağları’nda Yeni Bitki Tipi: Paflagonya Belumotu Keşfedildi
Bartın’da Şiddetli Yağış Tesirli Oluyor
Bartın’da Gaziler Günü Aktiflikleri Sağanak Yağışla Başladı